Κέικ με σύκα

Συστατικά

1/4 φλιτζάνι βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου

1 φλιτζάνι ζάχαρη

1 αυγό

2 φλιτζάνια αλεύρι

1/2 κουταλάκι γλυκού αλάτι

2 κουταλάκι γλυκού baking powder

1 φλιτζάνι γάλα εβαπορέ ελαφρύ

1 κουταλάκι γλυκού βανίλλια

1/4 κουταλάκια γλυκού άρωμα αμυγδάλου

1 φλιτζάνι ψιλοκομμένα σύκα

Γέμιση

2 φλιτζάνια ψιλοκομμένα σύκα

1/4 φλιτζάνι ζάχαρη

1/4 φλιτζάνι νερό

1 κουταλιά σούπας χυμός λεμονιού

Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 C. Χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη, προσθέτουμε το αυγό και χτυπάμε καλά.

Ρίχνουμε το αλεύρι εναλλάξ με το γάλα.

Προσθέτουμε τη βανίλλια, το αμύγδαλο και τα σύκα.

Ρίχνουμε το μίγμα σε δυο βουτυρωμένες φόρμες διαμέτρου 20 εκ. και ψήνουμε για 30 λεπτά.

Αφήνουμε να κρυώσουν όσο φτιάχνουμε τη γέμιση.

Οδηγίες για τη γέμιση

Βάζουμε όλα τα υλικά της σε μια κατσαρόλα και τα τοποθετούμε στη φωτιά να πάρουν βράση.

Χαμηλώνουμε τη φωτιά και τα αφήνουμε να σιγοβράσουν για 20 λεπτά. Αλείβουμε ανάμεσα στις στρώσεις του κέικ και από πάνω.