Σύκα με μέλι και δάφνη

Συστατικά

10-15 σύκα ξηρά

1 κομμάτι ξύλο κανέλας

1 φύλλο δάφνης

3 γαρύφαλλα

1 κουταλιά μέλι

1 φλυτζ.τσ. ρόφημα θυμάρι

1 φλυτζ.τσ. αμύγδαλα ασπρισμένα

Εκτέλεση

Βάζετε σε μια κατσαρόλα το ρόφημα από το θυμάρι, τη δάφνη, την κανέλα, τα σύκα, τα γαρύφαλα και το μέλι. Π

ροσθέτετε 2 φλυτζάνια νερό και σιγοβράζετε 6 - 8΄.

Σκεπάζετε την κατσαρόλα και αφήνετε τα σύκα να εμποτιστούν στο ζουμί των μπαχαρικών.

Το σερβίρετε με το σιρόπι τους και τα αμύγδαλα.